Wekelijkse lessen

 

 

 

 

 

 

Lesrooster

 

Yoga Nidra & Reiki Energy Boost      maandag 17.30 uur

Heartfulness weekend special           vrijdag 20.00 – 21.15 uur (om de week)

Locatie De Yogaschool Utrecht, Ridderschapsstraat 29, Utrecht

Aanmelden via De Yogaschool Utrecht

Yoga Nidra & Reiki Energy Boost

Yoga Nidra is een geleide meditatie op basis van slaap. Deze vorm van yoga vraagt weinig beweging en inspanning. Het is namelijk vooral liggen en luisteren. Daarbij worden volgens de ‘House of Deeprelax’-methode de volgende technieken toegepast:

– Ademhalingsoefeningen

– Ontspannings- en bewustzijnstechnieken

– Visualisaties

Door de diepe ontspanning kunnen ervaringen en herinneringen verwerkt worden, spierspanning en stress in het lichaam nemen af en de bloeddruk en hartslag daalt. En dat voelt ontspannen en fijn. Maar vooral: hiermee reset je volledig je gezondheid, mind en leven.

Reiki is de universele energie die alles op aarde laat leven. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen. Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Door Reiki te ontvangen stimuleer je de zelf genezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Verkwikt en uitgerust sluit je de werkdag af.

Voor wie is deze les?

Deze les is geschikt voor iedereen. Wanneer je behoefte hebt aan diepe ontspanning, een moment voor jezelf en rust is deze les extra geschikt. De reacties die we vaak krijgen zijn: “dit is precies wat ik nodig heb”, “kan ik hier voor altijd blijven?”, “ik wist niet dat ik zo diep kon ontspannen!”.

​Doordat de Reiki in de ruimte is, ervaar je een diepere connectie met je energielichaam. Dus ook als je interesse hebt in het beter leren kennen van jouw energie, grenzen en helend vermogen is deze Yoga Nidra & Reiki Energy Boost een aanrader.

Waar & wanneer?

maandag 17.30 uur bij De Yogaschool Utrecht

Heartfulness weekend special

‘It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.’ — uit The little prince door Antoine de Saint-Exupéry 

In de Heartfulness maken we de reis van hoofd naar het hart. We ontdekken de verdieping en perspectiefverschuiving die leven vanuit het hart brengt: van angst naar vertrouwen, van beperking naar potentieel en het ervaren dat het hart (bewustzijn) alles omhelst. Het brengt handvatten die het lijden kunnen verzachten, het maakt je bewust van je kwaliteiten en je potentieel en het laat je voelen hoe levensvreugde aanwezig kan zijn.

De weekend special licht thema’s uit van de volledige Heartfulness Training. Dat doen we aan de hand van beelden en creatieve oefeningen.

Thema’s die in de volledige Heartfulness Training aan bod komen:

• Bewustzijn vanuit het hart
• Bewustzijn van het ego (identificatie met vorm, conditioneringen)
• Transformatie
• Compassie in jezelf en voor de ander
• De buitenwereld als spiegel: projecties en resonanties
• Weten & Niet-Weten
• Bewustwording van je kwaliteiten en potentieel
• Acceptatie versus non-acceptatie
• Levensvreugde
• En meer…..

Voor wie is deze les?

Deze les is geschikt voor iedereen die meer wil leven vanuit z’n hart en nieuwgierig is naar hoe je dat plek kunt geven in je dagelijks leven. 

Waar & wanneer?

Om de week op vrijdag 20.00 – 20.15 uur bij De Yogaschool Utrecht