Over Kirsten

Picture2

Hoe het begon

Kirstens punt komt uit de koker van moi: Kirsten van den Berg. Geboren en opgegroeid in het Twentse Hengelo. In Utrecht ruilde ik mijn kunstzinnige aspiraties in voor een studie HBO Rechten. Ik wist al snel dat ik in het vak van jurist niet mijn brede waaier aan talenten kwijt kon. Er volgden audities bij toneelacademies, die natuurlijk desastreus afliepen. Een toelating tot de (beeldende) kunstacademie zag ik uiteindelijk toch ook niet zitten. En dus maakte ik mijn studie af om vervolgens geconfronteerd te worden met de nieuwste wetgeving. Doorstuderen voor ‘normaal’ collegegeld zat er niet meer in. Daar zat ik dan: met een diploma waar ik niks mee wilde, midden in de grootste financiële crisis sinds de jaren 30.  Er zat niks anders op dan daar aan de bak te gaan waar het kon.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op zoek naar avontuur en leven vanuit mijn hart begon een ontdekkingstocht die me leidde langs wegen met onverwachte uitzichten en unieke ervaringen. Ik sleepte me door verschillende functies heen, zei banen op, ging met mensen in gesprek en kwam op bijzondere plekken. Zo ontdekte ik vele werelden, van de juristerij tot de commerciële sector en leefde zelfs als mensenrechtenwaarnemer in de jungle van Mexico. Een eindeloos verrijkend pad waar ik mijn nieuwsgierigheid en vragen volop in kwijt kan en waarin ik mijn liefde voor schrijven, presenteren en het delen van verhalen (her)ontdekte.

Missie

Kirstens punt is het antwoord op de roep van mijn hart. Met Kirstens punt wil ik mensen met zichzelf en elkaar in verbinding brengen en met bijzondere (levens)verhalen inspireren te leven vanuit het hart. Dat doe ik zowel on- als offline, in woord en beeld, met mijzelf in de rol van adviseur/ programmamaker/ workshopleider/ presentator/ interviewer/ coach/  trainer en yoga- en meditatie docent.

Opleiding

 We zijn gek op die papiertjes. Maar…

Wat essentieel is kan niet verworven worden door diploma’s.

Wat er echt toe doet is het weten en licht dat in ieder van ons aanwezig is. Voor mij is succes te leven vanuit die verbinding. Omdat we juist vanuit daar onze (verborgen) talenten kunnen delen, waarmee we de wereld ieder op onze eigen manier verlichten.

Met een diploma HBO Rechten bewandelde ik het geijkte pad. Ik verdiepte me in Conflict Studies, Alternative Justice Resolution en Creatief Probleemoplossen. Het stilde mijn nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar steekt en wat te doen aan onrecht. De persoonlijke ontwikkeling en verdieping die ik ook zocht vond ik door eerst de verbinding met mezelf kwijt te raken. Ik belandde op het pad van Zen meditatie, yoga, mindfulness en heartfulness. Door mezelf toe te staan van de gebaande paden te raken vond ik mijzelf in verbinding met een ruimer omvattend geheel. Ik ontdekte de talenten die ik altijd al gebruikte maar voor vanzelfsprekend nam. Ik voel, hoor, zie en weet op een laag die voorbij gaat aan de 5 zintuigen. Ik geloof dat onze grootste talenten niet altijd tot wasdom komen in onze manier van opleiden en leven.

Ik wil je dan ook aanmoedigen om te volgen wat je echt raakt, enthousiast maakt en boeit. Omdat dit de richtingaanwijzers zijn naar hoe jij jouw talenten kan ontdekken en delen! 

Het gaat dus niet om de papiertjes, maar om de weg. Voor wie het toch graag wil weten:

  • HBO Rechten | Hogeschool Utrecht
  • Heartfulness Trainer | SeeTrue / Saskia Nefkens
  • Equine Assisted Coaching | Opleidingsinstituut Keulseweg (NOBCO gecertificeerd)
  • Reiki Practitioner | Lilly van Viegen
  • Yin Yoga Teacher Training  | Pure Energy Yoga (RYT 100 h gecertificeerd)
  • Train de Trainer voor professionele trainers | Boertien Vergouwen Overduin
  • Op dit moment ben ik tevens werkzaam als branding specialist en coach bij Randstad RiseSmart.
  • Hiernaast ontwikkel ik mijn talenten graag door het volgen van verschillende cursussen en workshops op het vlak van healing, reading, dans en nog veel meer.

Heb jij ook een verhaal dat gedeeld wil? Neem contact met mij op. Ik hoor hem graag!