OVER KIRSTENS PUNT

Picture2

Hoe het begon

Kirstens punt komt uit de koker van moi: Kirsten van den Berg. Geboren en opgegroeid in Hengelo, waar ik mijn kunstzinnige aspiraties inruilde voor een studie HBO Rechten. Op zoek naar avontuur en leven vanuit mijn hart begon een ontdekkingstocht die me leidde langs wegen met onverwachte uitzichten en unieke ervaringen. Zo ontdekte ik vele werelden, van de juristerij tot de corporate wereld en leven als mensenrechtenwaarnemer in de jungle van Mexico. Een eindeloos verrijkend pad waar ik mijn nieuwsgierigheid en vragen volop in kwijt kan en waarin ik mijn liefde voor schrijven, presenteren en het delen van verhalen (her)ontdekte.

Missie

Met Kirstens punt wil ik mensen met zichzelf en elkaar in verbinding brengen en met bijzondere (levens)verhalen inspireren te leven vanuit het hart. Dat doe ik zowel on- als offline, in woord en beeld, met mijzelf in de rol van communicatieadviseur/ programmamaker/ workshopleider/ presentator/ interviewer/ coach/ heartfulness trainer en yoga en meditatie docent.

Opleiding

 We zijn gek op die papiertjes. Maar…

Wat essentieel is kan niet verworven worden door diploma’s.

Wat er echt toe doet is het weten en licht dat in ieder van ons aanwezig is. Voor mij is succes te leven vanuit die verbinding. Omdat we juist vanuit daar onze (verborgen) talenten kunnen delen, waarmee we de wereld ieder op onze eigen manier verlichten.

Met een diploma HBO Rechten bewandelde ik het geijkte pad. Ik verdiepte me in Conflict Studies, Alternative Justice Resolution en Creatief Probleemoplossen. Het stilde mijn nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar steekt en wat te doen aan onrecht. De persoonlijke ontwikkeling en verdieping die ik ook zocht vond ik door eerst de verbinding met mezelf kwijt te raken. Ik belandde op het pad van Zen meditatie, yoga, mindfulness en heartfulness. Door mezelf toe te staan van de gebaande paden te raken vond ik mijzelf in verbinding met een ruimer omvattend geheel. Ik ontdekte de talenten die ik altijd al gebruikte maar voor vanzelfsprekend nam. Ik voel, hoor, zie en weet op een laag die voorbij gaat aan de 5 zintuigen. Ik geloof dat onze grootste talenten niet altijd tot wasdom komen in onze manier van opleiden en leven.

Ik wil je dan ook aanmoedigen om te volgen wat je echt raakt, enthousiast maakt en boeit. Omdat dit de richtingaanwijzers zijn naar hoe jij jouw talenten kan ontdekken en delen! 

Het gaat dus niet om de papiertjes, maar om de weg. Voor wie het toch graag wil weten:

  • HBO Rechten I Hogeschool Utrecht
  • Heartfulness Trainer I SeeTrue / Saskia Nefkens
  • Equine Assisted Coaching I Opleidingsinstituut Keulseweg (NOBCO gecertificeerd)
  • Reiki Practitioner I Lilly van Viegen
  • Yin Yoga Teacher Training  I Pure Energy Yoga (RYT 100 h gecertificeerd)
  • Naast opleidingen ontwikkel ik mijn talenten graag door het volgen van verschillende cursussen en workshops op het vlak van healing, reading, dans en nog veel meer.