Mag jij gelukkig zijn?

Mag jij gelukkig zijn?

Ik stond onder de douche en ineens schoot het me te binnen. Het kwam door iets wat mijn ex laatst tegen me zei. “Ik heb me voorgenomen om gelukkig te worden dit jaar.” Ik moest er in eerste instantie een beetje om lachen. ‘Alsof je on demand gelukkig kan zijn’, dacht ik bij mezelf. Ik wenste hem toch maar toe dat zijn voornemen mag uitkomen dit jaar. Dus ik stond onder de douche vanochtend. En ineens was het daar. Poef. Een inzicht.

‘Wat nou als die ex van mij eens gelijk zou hebben?’ (Gewoon als gedachten-experimentje natuurlijk, God weet dat hij nooit gelijk heeft.) Stel dat we echt wel kunnen kiezen voor geluk? Shampoo-end stond ik mezelf toe om het concept van ex-lief eens volledig toe te laten.

De vragen kwamen als shampooschuim op: wat nou als dat gevoel van geluk er allang is? Wat nou als ik mezelf toesta om die te voelen? Ook al heb ik nog niet die baan die volledig bij me past. Of die leuke partner. Of die perfecte stek. Of freelance klus. Of cursus gedaan heb waarmee ik zus en zo kan. Of… noujah, je snapt me wel.

Lachend stond ik onder de douche. ‘Zo simpel! Het is zo simpel’, dacht ik bij mezelf.

We vergeten het zo gemakkelijk. Onbewust laten we het idee met ons aan de haal gaan dat we dat geluksgevoel pas kunnen ervaren als we in ieder geval maar dit of dat voor elkaar zouden hebben. Of als zus of zo maar eenmaal achter de rug is. De waarheid is natuurlijk dat we het vermogen hebben om ons bewust te worden van onze onbewuste overtuigingen. En daarmee hebben we een keuze.

😀 big smile

Ik vind het vervelend om toe te geven. Maar wat moet dat moet: lieve ex, je hebt gelijk. Je mag geluk. Ik mag geluk. Met jou. Zonder jou. Met droomleven. Zonder droomleven. Kus.

 

PS. Als je in een mega depri trip zit en mij wel kan schieten na dit verhaal: richt je pijlen gerust op mijn ex. Laat even een berichtje achter, dan stuur ik je zijn gegevens (nee, zou ik nooit doen natuurlijk, maar pent wel lekker en oké… hij is toch ook best lief).

PS 2. Serieus: soms zit je gewoon echt midden in zo’n modder fokker (zo heet dat prachtige groeimoment gewoon als je er midden in zit). You will get out of it! En als je ‘m echt niet meer trekt mag je gerust iemand vragen om je uit die drek te helpen trekken. Dat je ’t weet.

 

afbeelding: Instagram @sislla